Våga vara duktig

Det finns en uppfattning i samhället om att det skulle vara något dåligt att vara duktig. Fast att själva ordets betydelse är bra, kompetent och skicklig. I boken Brinntid skriver vi om att det inte behöver vara något dåligt med att vara duktig. Dock försvåras det arbetet genom att artiklar med rubriken ”Våga vägra duktighetssyndromet” skriver tipslistor om hur vi kan sluta vara duktiga. Du behöver inte sluta vara duktig för att inte riskera att gå in i väggen eller riskera att bli stressjuk. Istället väljer vi att hålla med om väldigt mycket som artikeln innehåller, mycket av det skriver vi om i boken. Det vi tycker är tråkigt och synd är när duktighet görs till något dåligt. Vi måste istället bli duktiga på att hantera stressen som är en naturlig del av dagens samhälle.

Det här inlägget postades i blogg, debatt, upplevelse och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Våga vara duktig

  1. Ia Staaf skriver:

    Stötte på boken ”Brinntid” på nätet. Har beställt den. Ser fram emot att läsa den. Vid utbrändhet räcker det väl att ta på sig 50% för det som hänt men är omgivningen helt oskyldig?. Vari ligger stressen ”egentligen”? På vilket vis säkerställer man att ”duktiga” inte bränner ut sig? Genom att be dom hålla igen? Att inte engagera sig så mycket? Att inte vara så noggrann? Att inte ta det så seriöst? mm mm. Tror inte det. Ska bli intressant att läsa boken.

    • sanna lilie skriver:

      Det ska verkligen bli spännande att höra vad du tycker om boken! Just de frågorna ställde vi oss innan och under tiden vi skrev. Intressant! Så härligt att se hur en ny bild av den stressade människan börjar träda fram. Trevlig läsning! Återkom gärna när du läst. Varmt, Sanna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *