Tro & politik berättar om hur eldsjälar släcks

Lovisa Arvidsson skriver i ledaren för senaste numret av Tro & Politik om Brinntid och engagemang hos unga eldsjälar:

”Arbetarrörelsen är byggd av människor som brinner för sitt engagemang för ett bättre, mer rättvist samhälle. Men inom arbetarrörelsen har vi också många som blir brända, eller vars brinntid tagit slut – för att låna Pernilla Alexandersson och Sanna Lilies uttryck – som skrivit boken ”Brinntid” (läs intervjun med en av författarna på sidorna 8–9). Under de tio år jag har varit engagerad socialdemokrat har jag mött ett fleratal unga kvinnor i arbetarrörelsen som kommit ut från läkaren med diagnosen utbränd eller depression.”

Här finns också en länk till artikeln om Brinntid och en av författarna Pernilla som Lovisa hänvisar till.

Det här inlägget postades i inlägg. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *