Föreläsningar och författarsamtal

Alla föreläsningar och samtal kan göras med båda författarna, Pernilla Alexandersson och Sanna Lilie, eller var för sig. Beskrivningarna hänvisar till båda författarna. De kan beställas på alltifrån 20 minuter till längre kurser. Både Pernilla och Sanna är vana föreläsare. Kontakt och prisuppgift får du genom att ringa eller mejla oss.

FÖR ALLA: FÖRFATTARSAMTAL & PRESENTATION AV BOKEN

Brinntid – en bok om utbrändhet och ojämställdhet

Brinntid är en bok om utbrändhet, stress och ojämställdhet. Författarna Pernilla Alexandersson och Sanna Lilie läser högt ur sin bok och beskriver sitt eget sökande efter förståelse, strategier och friskhet och tar läsaren med på en resa rakt in i och igenom väggen. Vad finns på andra sidan? En ny bild av den stressade människan? Är vi redo att möta henne? Samtalet går att ordna som en frukost med högläsning ur boken där de som lyssnar får delta och berätta om sina egna erfarenheter.

FÖR ENTREPRENÖRER, FÖRETAGSRÅDGIVARE & KVINNORS FÖRETAGANDE

Att brinna utan att brinna upp – Pernillas/Sannas resa

Att driva eget handlar om att kunna driva sig själv framåt och att verkligen tro på sin affärsidé. Båda författarna till Brinntid, Pernilla Alexandersson och Sanna Lilie, har varit utbrända och för att hantera sin vardag startade de eget. Pernilla driver företaget Add Gender och Sanna Lilie drev eget innan hon blev idéutvecklare inom kreativa näringar. Stress är en del av en företagares vardag, hur hanterar man det på bästa sätt så att stressen inte blir skadlig? Låt dig inspireras!

FÖR UTBRÄNDA, ANHÖRIGA TILL UTBRÄNDA & ARBETSMILJÖANSVARIGA

Vidbränd – om gemensamma strategier vid utbrändhet

Om man är, har varit eller är nära anhörig till någon som är stressjuk kan man känna sig maktlös. Hur ska man göra för att våga ta hjälp av andra eller hur ska man agera för att orka hjälpa? Pernilla Alexandersson och Sanna Lilie har skrivit boken Brinntid, om stress och utbrändhet, och har själva varit sjukskrivna för utbrändhet. I denna workshop får du svar på många frågor om gemensamma strategier för att skapa friskhet efter stressperioder.

Andra sidan väggen

Vad är stress och utbrändhet och vad gör det med din kropp? Vilka strategier finns det för att ta sig till andra sidan väggen eller undvika riskzonen och stressjukdom? Pernilla Alexandersson och Sanna Lilie som båda varit utbrända berättar om deras resa och du får själv diskutera din egen. Deras bok Brinntid, om utbrändhet och ojämställdhet, är utmärkt litteratur att ha läst innan workshopen eller efter för att förstå mer.

FÖR ARBETSPLATSER, FÖRENINGAR & LEDARE

Ett hållbart engagemang

Vilka strategier finns det för de som verkligen brinner för något och som vill undvika att brinna upp. Som föreningsengagerad, kollega eller ledare finns det flera metoder för att skapa ett hållbart engagemang. Pernilla Alexandersson och Sanna Lilie har skrivit boken Brinntid om stress, utbrändhet och ojämställdhet. De har båda varit utbrända och engagerat sig i både arbetet och föreningar sedan tonåren. Vad säger deras erfarenhet som du och din förening eller arbetsplats kan lära sig av?